Vizuális marketing

Vizuális marketing: Miért fontos a kép a marketingben?

2020.02.22.

Tekintettel arra, hogy az írott szó az emberi evolúciónak csak egy nagyon kis részén létezett, ennek van értelme. A marketing vonatkozásában ez azt jelenti, hogy a látványtervekkel készített tartalom természetesen vonzóbb és érdekesebb a felhasználók számára. 

Vizuális marketing: Miért fontos a kép a marketingben?

 

Miért fontosak a vizuális elemek a marketingben?

Az emberi agy akár 60 000-szer gyorsabban képes feldolgozni a látványt, mint a szöveget.

Tekintettel arra, hogy az írott szó az emberi evolúciónak csak egy nagyon kis részén létezett, ennek van értelme.

A marketing vonatkozásában ez azt jelenti, hogy a látványtervekkel készített tartalom természetesen vonzóbb és érdekesebb a felhasználók számára.

Például a képeket tartalmazó online helyek akár ötszeresére növelhetik a látogatók számát.

A látványtermékekkel kapcsolatos cikkek 94 százalékkal több megtekintést kapnak. Nyilvánvaló, hogy az ügyfelek szeretik a látványt, és inkább az azokat tartalmazó tartalmat részesítik előnyben.

 

Mindannyian hallottuk már azt a sajtolt, túlzottan használt mondást, hogy „egy kép több ezer szóval felér”.

Bármennyire klisé is, a mai korban még soha nem volt ennyire igaz.

A közösségi média platformjaitól, amelyek a képközpontú felületek felé tolódnak el, a vállalkozásoknak, amelyek nagyobb hangsúlyt helyeznek a jobb minőségű fényképezés webhelyén történő felhasználására, egyértelmű, hogy a mai márkák és a fogyasztók a „vizuálisabb, nagyobb és jobb képekért” ordítanak”.

 

De mennyit is érnek ezek a képek?

Milyen szerepet kell betölteniük az Te online megjelenésedben?

 

Ez az a kérdés, amelyet a Kreatív Inas Reklám és marketing ügynökség áttekintő vizuális marketing képeik szemléltetnek egy adott vállalkozás üzleti tevékenységét, ezért fontos a márkaépítésben, a keresésben és a közösségi média erőfeszítéseiben is.

 

Íme néhány az betekintés a vizuális marketing jelentőségében:

A Pinterest közösségi képmegosztó oldalon is teljesen megváltoztatta a képek online megosztásának módját.

Már a 3. legnépszerűbb közösségi hálózaton mozog, oldalmegtekintésünk pedig csak az elmúlt három hónapban több millió nézettséggé nőtte ki magát. (itt láthatod).

kreativinas hu pinterest

A Hírek, a Politika és a Sport kategóriákban a legtöbb előnye származik, ha a cikkeidben képek vannak, ám a releváns képeket tartalmazó cikkek teljes nézete 97% -kal több, mint az átlagos képek nélküli cikkek.

 

A vizuális média kutatott útmutatója

A képek segítségével egyedi tartalomstratégiát lehet létrehozni

 

A vállalkozások már nem engedhetik meg maguknak, hogy figyelmen kívül hagyják a képalkotás (vizuális marketing és a SEO kapcsolatát. A keresés során a fogyasztók 78% -a nagyobb valószínűséggel fontolgatja, hogy kapcsolatba lép egy vállalkozással, amelynek a képe megjelenik a helyi keresési eredmények között.

 

Vizuális marketing esettanulmány, amely megmutatja a képek hatalmát

Tartalom marketing szól a hasznos tartalom létrehozásáról, hogy az emberek javára váljon, és mondja el másoknak, miről is szól a vállalkozásod. Az írásbeli tartalomnak megvan a szerepe, és gyakran ott kell kezdeni.

Az igazság az, hogy az írásbeli tartalom (pl; marketing szövegírás, tartalommarketing) erősebbé teszi a keresésnél a találati lehetőséget.

Például, ha bármilyen keresést hajtasz végre most, akkor valószínűbb, hogy blogbejegyzést, cikket és írott tartalmat találsz a 10 legjobb eredményben.

 

Amikor azonban közönséget kell vonzani, és ügyfelekké kell alakítani őket, akkor vizuális marketinget kell használni.

Vannak érdekes statisztikák a vizuális történetmesélésről, amelyek bizalmat adnak nekünk arra, hogy több vizuális tartalmat építsünk be digitális marketing erőfeszítéseinkbe.

A márkák a vizuális történetmesélést használhatják nemcsak a márka ismertségének fokozására, hanem az ügyfelek hatékony generálására és az értékesítés növelésére is.

A Kreatív Inas kutatásai szerint a marketing szakemberek 39%-a szerint a vizuális képek a legfontosabb tartalmi eszközei.

Sajnos nem mindenki hozhat létre hatékony képeket és videókat. Nehéz nagy érdeklődésű vizuális képeket és videókat készíteni nagy produkciós értékekkel, hacsak nincs nagy digitális marketing költségvetésed.

A vizuális kép és videó tartalom azonban csak a vizuális marketing egyik aspektusa.

Miközben a vizuális kommunikáció alapjait megtanulod a közösségi média marketingstratégiájának részeként, info-grafikákkal, kép-alapú mémekkel és más típusú vizuális tartalmakkal kezdheted el.

És ha azon kíváncsi, miért érdemes időt és pénzt fektetni a vizuális marketingbe, ez az öt sikeres esettanulmány megérti a digitális marketing erőfeszítéseit, sőt, inspirálhat téged.

 

Kezdjük az első esettel:

A legkedvezőbb ajánlatot megjelenítő szalaghirdetés 115% -kal növeli az e-kereskedelem elkötelezettséget.

A szalaghirdetések már az internet korai napjaiban is megjelentek. Igazat mondva: ekkor még nem voltak hatékony marketingstratégia vezetők és az eladások generálására a vállalkozások számára csekélyek mondhatok voltak.

Ez ma már tudományosan bizonyított, hogy a felhasználó nagyobb eséllyel kattint egy banner hirdetésre vagy egy képre.

De, amit az olvasóimnak és ügyfeleimnek mindig mondok: „Nincs egyetlen helyes vagy rossz út a vállalkozásának népszerűsítéséhez.”

Ha egyszerűen cselekszik, és hirdetést futtat egy olyan közösségi média platformon, amelyet például más marketing szakemberek figyelmen kívül hagynak, sok mindent felfedhet.

Amennyiben szeretnéd, hogy láthatóvá tegyük vállalkozásodat, abban az esetben kattints ide>>>>>