Mitől jó egy weboldal?

Neked jó a weboldalad? 10 jel arra, hogyan lehet megkülönböztetni egy jó weboldalt

Mitől jó egy weboldal?

Egy jó weboldal megragadja a figyelmedet, felébreszti az érzelmeidet, és könnyen átadhatja, amire szükséged van.

Nagyon fontos cikk

 

10 jel arra, hogyan lehet megkülönböztetni egy jó weboldalt

 

Ma a webhely az egyik legfontosabb üzleti eszköz.

 

Megbízható, profi és vonzó online jelenlét megköveteli a munkát és a türelmet. Tudod, hogy milliónyi webhely létezik, akkor hogyan tudsz kitűnni a versenytársak közül?

 

Mitől jó egy weboldal?

Mitől jó egy weboldal?

Egy jó weboldal megragadja a figyelmedet, felébreszti az érzelmeidet, és könnyen átadhatja, amire szükséged van. Íme néhány nagyon fontos dolog, amelyet figyelembe kell venni, amikor vállalkozásod számára weboldalt készítesz.

 

1. SZERVEZET ÉS SZERKEZET

A jó weboldalak jól szervezettek és jól strukturáltak. Nincsenek tele zsúfolt tartalommal és transzparensekkel; tiszták és profik. Célközönség és piac köré is épülnek. A struktúra kompetens szervezése elérhetővé és kényelmessé teszi az oldalt.

A webhelyednek átgondolt szervezeti felépítése lehetővé teszi a látogatók számára, hogy jobban eligazodjanak és tartalmat találjanak a webhelyen. Ráadásul a tiszta felépítés megkönnyíti a Google számára a webhely feltérképezését és indexelését.

 

2. EGYSZERŰ NAVIGÁCIÓ

A sikeres webhelyek egyszerű, felhasználóbarát navigációt kínálnak. A látogatóknak gyorsan és egyszerűen meg kell találniuk mindent, amire szükségük van. Ha a felhasználóknak találgatniuk kell, és megpróbálják megtalálni, amire szükségük van, idegesek lesznek, és távoznak.

Ezért fontos egy intuitív navigációs sávot felvenni a weboldalra.

Webhelyednek méretétől és a tartalom mennyiségétől függően érdemes megfontolni egy mega menü, más néven „uber menus” bevezetését. Ez a típusú menü túlmutat a tipikus legördülő menükön, lehetővé téve, hogy oszlopok segítségével rendezze a tartalmat a navigációs sávon.

 

3. Eredeti tartalom

A minőségi weboldalak a közönség igényeihez igazodnak, nem pedig az általuk értékesített termékekhez. A jó és friss tartalom felkelti a látogatók érdeklődését, és felkéri őket, hogy vegyenek részt, hívják meg barátaikat, és térjenek vissza új tapasztalatokra.

 

Ráadásul a Google nagyra értékeli a felhasználók számára releváns és érdekes tartalmat, ezért az eredeti tartalom létrehozása nagyszerű szinergikus módszer egy jó weboldal elkészítéséhez.

  • Egyes vállalatok úgy döntenek, hogy cikkeiket vagy blogbejegyzéseket írnak termékeikről vagy eseményeikről.
  • Míg mások olyan oldalakat hoznak létre, amelyek válaszokat adnak az ügyfelek gyakran feltett kérdéseire (GYIK).

Sok webhely azonban már rendelkezik eredeti tartalommal, és csak annak optimalizálásáról és népszerűsítéséről szól.

 

4. TERVEZÉS

A gyönyörű és modern kialakítás felejthetetlenné teszi az oldalt. Egy jó weboldal egy olyan téma köré épül, amely megfelel a piacodnak és a személyiségednek. A kiemelkedő tervezés magában foglalja az integrációt a vállalat márkájával is, és figyelembe veszi a felhasználói élményt.

Ezért nagyon fontos egy weboldalt tervezni asztali és mobil eszközök számára egyaránt. Végül a jó weboldalakat minden közönségnek, beleértve a fogyatékkal élőket is, úgy tervezték, a színvak felhasználóktól a súlyosabb fogyatékossággal élőkig.

 

5. SEBESSÉG

A felhasználók nem akarják megvárni a lassú tartalom betöltését, gyorsan és késedelem nélkül kell információt szerezniük.

A mai világban a legtöbb felhasználó hozzászokott, hogy ha elmegy egy webhelyre, és az nem töltődik be olyan gyorsan, mint várná, akkor lelép, és elmegy egy másik webhelyre, amely gyorsan betöltődik. Az optimalizált grafika, videó és hang megadja a weboldalnak a gyors betöltéshez szükséges sebességet.

Az Accelerated Mobile Pages (AMP) jól jön, ha gyorsítani kell az oldalak betöltési sebességét a mobil eszközök számára.

Ez egy Google által támogatott projekt a webhelyek mobileszközökre történő gyors betöltésére. Általában az oldalbetöltési sebesség fontos szerepet játszik, ha a versenyt megelőznie kell.

 

6. TISZTA FORRÁSKÓD

A rendetlen, elavult vagy helytelen kód csökkentheti a webhely láthatóságát a keresőkben. Amikor a marketingszakemberek, a webdesignerek és a SEO-k elemzik a webhelyedet, hogy megnézzék, mit lehetne javítani, akkor először a kódot nézik meg.

Ezenkívül a böngésző megjelenítésével kapcsolatos problémákat is okozhat, amelyek lelassítják webhelyét. Az ellenőrzött kód segít:

  • a böngésző kompatibilitásának biztosítása;
  • a szabványok betartása annak biztosítására szolgál, hogy egy webhely nagyobb eséllyel jelenjen meg megfelelően a különböző böngészőkben.

Az interneten sok HTML-hitelesítő áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek a kód elsajátításában és fejlesztésében. Végül a tiszta kód időt is takaríthat meg, mivel könnyebb megérteni és kijavítani, ha szükséges.

 

7. KÖNNYEN OLVASHATÓ

A legtöbb ember nem olvas weboldalakat, hanem feltérképezi őket. A kontraszt és a hierarchia javítja a webhely olvashatóságát azáltal, hogy tartalmadat érthetőbbé teszi a látogatók számára.

A szöveg színe és a weboldal háttere közötti kontraszt nagyon fontos. A jó weboldalak soha nem fognak fekete háttérszíneket és sötétkék szöveget vagy fehér hátteret és sárga szöveget használni.

A hierarchia segít az embereknek a webhely fontos szakaszainak azonosításában. A kiváló minőségű webhelyek fejlécek segítségével osztják szét a tartalmat szakaszokra, és apró szövegtömböket nyújtanak, hogy látogatóik jobban olvashassák tartalmadat.

 

8. SEO optimalizálás

A látogatók nélküli jó oldal egy láthatatlan webhely. A SEO vagy a keresőmotor optimalizálása elősegíti a közönség vonzását az oldalra. Fontos figyelembe venni azt is, hogy az érintett felhasználók vonzása kulcsfontosságú szerepet játszik egy weboldal fejlesztésében.

Ez nem csak egy általános közönség felépítéséről szól, hanem a potenciális ügyfelek vonzásáról is, akik értékelni fogják szolgáltatásaidat és fizetnek érte.

A hatékony SEO idő és erőfeszítés szükséges az eredmények megtekintéséhez, de erősíti webhelyedet, és megtérülést biztosít.

 

Ezt általában olyan stratégiák megvalósításával érheted el, mint:

  • hogyan lehet hirdetési kampányokat létrehozni,
  • a minőségi tartalom gyakori optimalizálása és népszerűsítése,
  • backlinkek létrehozása,
  • kulcsszókutatás annak megállapítására, hogy a közönség mit keres,
  • sőt a kód megtanulása és tisztítása is.

 

9. KÖVETÉS

A webhely mutatói és elemzése képet ad arról, hogy mi történik a webhelyen. A jó oldalak mérik forgalmukat és marketingteljesítményüket. A követés segít abban is, hogy jobban megcélozza webhelyed ügyfeleit, releváns hirdetéseket generáljon, és egy nagyobb konverziót elérő webhelyet építsen fel.

Végül is a modern elemzőeszközök egyik legnagyobb előnye, hogy lehetővé teszik a marketingszakemberek számára, hogy pontosan meghatározzák, hol cselekednek az ügyfelek, vagy sem.

Ezek a műveletek lehetnek online vásárlás, űrlap kitöltése vagy hírlevélre való feliratkozás. Ahhoz, hogy jó weblapod legyen, fontos, hogy nyomon kövesd, mi működik és mi nem, hogy okos fejlesztéseket tudjál végrehajtani.

 

10. LINKEK LÉTREHOZÁSA

A linkek fontos tényezők annak meghatározásában, hogy egy webhely hol jelenik meg a keresési eredmények között. A jó weboldalakat más kiváló minőségű webhelyeken népszerűsítik, például helyi katalógusokban és más megbízható forrásokban.

A linképítés népszerűsítésének és fejlesztésének másik módja az, ha cikkeket küldesz a vállalkozásod tevékenységével kapcsolatos webhelyekre. Az online magazinok és blogok többsége lehetővé teszi, hogy a cikkedből visszalinkeljen webhelyedre.

Gondolj a linképítésre úgy, mint szájról szájra terjedő üzenetküldési folyamatra a kiber univerzumban. Ha az iparág legnépszerűbb webhelyei tartalmaznak linkeket a webhelyedre, akkor értékes forgalmat és potenciális ügyfeleket szerzel, amelyeket kizárólag a webhelyeden kívüli linkeken keresztül szerzel.

 

STATISZTIKA: Miért lehet rossz egy weboldal?

20+ félelmetes statisztika a felhasználói élményről, a weboldal tervezés első benyomásairól, amelyeket nagyon komolyan kell venni.

1) Az internetezők 57% -a azt állítja, hogy nem ajánlana rosszul megtervezett mobilwebhellyel rendelkező vállalkozást.

2) A felnőttek 85% -a úgy véli, hogy a vállalati weboldalnak mobileszközön nézve azonosnak vagy jobbnak kell lennie, mint egy PC-n.

3) Az emberek 38% -a abbahagyja a kapcsolatot a webhelyen, ha annak tartalma vagy elrendezése nem vonzó.

4) Az online fogyasztók 88% -a ritkábban tér vissza rossz tapasztalatok után

5) Az ügynökségek 80% -a úgy gondolja, hogy a gyenge webhely-felhasználói tapasztalat az ügyfelek gyengesége. Ez teszi a szegény UX-t a legjelentősebb hibává, amelyet az ügynökségek azonosítottak.

6) Ha nem, vagy lassan töltődik be oldalad, az emberek 39% -a leáll az interakcióval.

7) A felhasználók 47% -a arra számít, hogy egy átlagos weboldal betöltési ideje legfeljebb 2 másodperc lehet, ha hosszabb ideig tart a betöltése, akkor nagyobb valószínűséggel hagyja el az egészet .

8) A fogyasztók 75% -a elismeri, hogy a vállalat megbízhatóságát a vállalat weboldalának kialakítása és megjelenése alapján ítéli meg.

9) A felhasználók átlagosan 5,94 másodpercet töltenek egy kép megtekintésével. Ezért fontos megbizonyosodni arról, hogy ez a kép hatékonyan kommunikálja az információkat és erősíti a márkát.

10) A felhasználók átlagosan 5,59 másodpercet töltenek a weboldal szöveges tartalmának megtekintésével. Ezért olyan rövid időn belül meg kell próbálnunk közvetíteni a vállalkozásodról alkotott pozitív képet.

11) A kisvállalkozások webhelyeinek 70% -án nincs cselekvésre ösztönzés (CTA) a kezdőlapon. A Te általad használt CTA típusa a vállalkozás típusától függ, de ha az nincs a kezdőlapodon, akkor a felhasználók lelépnek az oldalról.

12) Ha 15 percet adsz az embereknek a tartalom megtekintésére, akkor kétharmaduk inkább valami szépen megtervezettet olvas el, mint valami egyszerűt. Minden oldalon próbálj meg olyan képeket, videókat vagy grafikákat feltenni, amelyek javítják a tartalmat és mélységet adnak hozzá.

13) Az első benyomás a tervezéshez kapcsolódóan 94%. Kerülendő: unalmas tervezés, a színekkel való visszaélés, a túl sok előugró hirdetés, a nem megfelelő szöveg, az apró betűk, a túl sok szöveg és a felesleges funkciók.

14) A megkérdezett fogyasztók 46% -a döntéseit a weboldal megbízhatóságára, kinézetére és érzetére alapozza. Ez magában foglalja a weboldal elrendezését, tipográfiáját, betűméretét és színvilágát.

15) Az e-kereskedelmi bevételek 50% -a már mobileszközökből származik. Ebből logikusan következik, hogy a mobilinternet forgalom teljes részarányának előrejelzett növekedésével ez a szám is növekedni fog.

16) A negatív weboldal-felülvizsgálatok 94% -a tervezéssel kapcsolatos. Mivel a felhasználók kevesebb, mint egy másodperc alatt ítélik meg egy webhely hitelességét, a döntés logikusabb módja a tervezés.

17) A 10-ből 8 ügyfél abbahagyja az interakciót olyan tartalommal, amely nem jelenik meg megfelelően az eszközén.

18) A Google szerint a felhasználók 61% -a valószínűleg nem tér vissza egy webhelyre mobilon, ha problémája van a gyors betöltéssel, és 40% -a meglátogatja inkább a versenytárs webhelyét.

19) A mobil felhasználók 83% -a nagyon fontosnak tartja a zökkenőmentes élményt minden eszközön.

20) Az átlagos okostelefon-konverziós arány 64% -kal magasabb, mint az asztali számítógépeké. Ez egy újabb jel arra, hogy a mobil közönség által megtekintett webhelyek egyre jobbak.

21) A mobileszközt használó vállalkozást kereső fogyasztók 88% -a 24 órán belül telefonál vagy vált át a vállalkozásra.

Használd ezeket a lenyűgöző statisztikákat arra, hogy a felhasználók hogyan lépnek kapcsolatba a webhelyekkel, hogy finomítsd a webhely frissítésének stratégiáját.

Remélem segíthettem arra vonatkozóan, hogyan változtathatod meg webhelyedet, és hogyan teheted azt vonzóbbá, felhasználó barátabbá és konverziósabbá.

Köszönöm, hogy elolvastad cikkemet.

Amennyiben hasznos volt számodra, kérlek oszd meg. Nagy barátsággal: Bakó Krisztián online marketing specialista