marketing szövegíras – szovegiras, pr cikk – kreativ inas

6 ok, amiért a blogolás fontos a márkád számára

2020.09.29.

Marketing szakemberként mindig a trendek csúcsán kell állnom és alkalmazkodnom kell a folyamatosan változó marketinghez. A marketing egyik része, amely az elmúlt években következetes volt, de stratégiájában meglehetősen megváltozott, az a blogolás.

A blogolás minden vállalkozás kritikus eleme. 

 

De a kérdés, amelyet mindig kapunk, az, hogy: ” Miért van szükségem a vállalkozásomnál a marketing szövegre és ezek elhelyezése különbféle blog oldalakon? ” Nem mindegy, hogy milyen vállalkozást működtetsz, legyen az online vállalkozás vagy helyi vállalkozás, akkor is rendelkezni kell olyan oldalakkal, ahol a szakszerűen megírt tartalmakat meg lehet jeleníteni. Ezek lehetnek cikkek, interjúk, PR cikkek, stb….amely írásokban megfelelően releváns kulcsszavakkal (megfelelő mennyiségben) mutathatunk az adott vállalkozásra. Ezáltal fogja a Google úgy látni, hogy az oldalad fontos tartalmat tartalmaz, hiszen oly sok oldalon írnak rólad. Nem könnyű egy hiteles, érdekes és szakszerű bejegyzést létrehozni….hidd el, tudom.

Íme 6 ok, amiért vállalkozásának blogra van szüksége:

1. A blog fenntarthatja marketingstratégiát és strukturálhatja a releváns tartalmat.

A szolgáltatások és áruk népszerűsítése nem könnyű feladat, különösen erősen versengő üzleti körülmények között. Ekkor jön jól a blog. Segít a vállalat multimédiás reprezentációjában, érdekeltté teszi a közönséget, és népszerűsíti céget. Gondolj videók, podcastok, interjúk, cikkek és egyebek népszerűsítésére blog oldalakon. Ez hasznos tartalom a közönség számára, és nagyszerű tartalom a webhelyen. A fontos rész a bejegyzések minősége.

2. A blog új ügyfeleket vonzhat.

A blogolás és a releváns tartalom közzététele hihetetlenül hasznos eszköz a webhelyed és szolgáltatásaid forgalmának növelésére. Segítségével SEO stratégiák, mint a kulcsszavak, címek, meta leírásokkal és több, a blogbejegyzések hatékony eszközzé válnak a márka láthatóságának növelésében. Ezenkívül minden új blog, amelyet közzéteszel, új oldalt ad hozzá a webhelyhez (hiszen az URL is megváltozik). Ez rendkívül segít a SEO-ban, mert a Google-nak és más keresőmotoroknak okot ad arra, hogy újból feltérképezze webhelyedet, hogy új tartalmat találjon az indexeléshez (amit nagyon is szeret).

3. A blog elősegítheti a közösség kialakulását a webhelyed és szervezeted körül.

Ez tökéletes módja annak, hogy fenntartsad és elterjeszd hírét a szolgáltatásaidról, és hosszú távú üzleti lehetőségeket hozzon vállalkozásod részére. Oszd meg blogjaid cikkeit a közösségi médiában, hogy szélesebb közönséget érj el, és közösséget építs a bejegyzéseid, a céged meglátásai és a te perspektívád köré. Akkor kezded csak igazán meglátni, hogy mekkora vonzatot hozhat egy blog, amikor megosztod azt a közösségi oldalakon, és új látogatókat vonz a webhelyedre. Nem utolsó sorban ez nem egy kattintás alapú reklám, hiszen a cikkekért egyszer kell fizetned ellenben „örökre” digitális lábnyomot hagy az interneten.

4. A blog építheti vállalkozásod hírnevét az érdeklődésének egy meghatározott területén, és tekintélyeséggé válhat.

az_emberek_biznak_az_irott_szoban_szovegiras_marketingSemmi sem képes legyőzni a jó hírnevet, és a blogolás elengedhetetlen befektetés ebben a folyamatban, mert lehetővé teszi, hogy megoszthasd nézőpontodat a hallgatóságoddal egy új módon.

5. A blog segíthet a hirdetésekben

A kutatások azt mutatják, hogy a vállalatok mintegy 80-85% -a inkább a cikkek sorozatának formájában kíván hirdetni a hagyományos „most vásároljon” mondatok helyett. És az ügyfelek is kissé belefáradnak a reklámok és a reklámozás hagyományos és sablonos módjaiba, ezért szolgáltatásaidnak kreatív bemutatása kulcsfontosságú a modern üzleti környezet szempontjából.

6. A blog segíthet abban, hogy megbízhatóbbnak tűnjön a potenciális ügyfelek számára

Az emberek bíznak az írott szóban, a blogokban elhelyezett marketing cikkek pedig javítják a szervezet vagy vállalkozás iránti bizalom szintjét. Győződj meg róla, hogy hasznos és pontos tartalmat szolgáltatsz, ösztönözd a megbeszéléseket és a tudásmegosztást, és meglátod, hogy fokozódni fog a közönséged bizalma a márkád iránt!
A blogolás fontosságát az üzleti vállalkozások számára nem lehet lebecsülni a jelenlegi digitális és marketing körülmények között. A láthatóságot támogató és a szolgáltatásaidnak előmozdítását szolgáló egyéb kreatív eszközök megjelenése ellenére sem csökkenti annak értékét, amit egy blog tehet a márkád érdekében. Bármi legyen is az igényed, a blogbejegyzés nagyszerű eszköz a weboldal forgalmának, a növekvő közönség és az új potenciális felhasználók számára.

Ha érdekel egy koherens blogstratégia megvalósítása, marketing szövegírás oldaladra vagy javítani kívánod a jelenlegi blogstratégiádat, akkor keress bátran. Megbeszéljük a követendő fontos mutatókat, és azt, hogyan lehetsz biztos abban, hogy sikeres blogstratégiát építünk vállalkozásodnak.

Megtekintheted marketing csomagjainkat, és felfedezheted az összes módszert, amellyel maximalizálhatjuk marketing erőfeszítéseidet.

Köszönettel: Kreatív Inas