Marketing bevételt termel

5 megfizethető marketing tipp minden vállalkozás számára

Tudj meg többet a megfizethető marketing tippekről, amelyeket minden vállalkozónak ismernie és tudnia kell.

Előfordulhat, hogy a marketing nem a legsürgetőbb munka, különösen akkor, ha korai fázisban van vállalkozásod, és megpróbálod felépíteni és meghatározni a termékedet/szolgáltatásodat.

A közhiedelemmel ellentétben azonban a marketing megfizethető és bátran kijelenthető, miszerint bevételt termel.

Rengeteg példa van a jó marketingre, függetlenül a vállalkozás méretétől, függetlenül attól, hogy szerény marketing költségvetéssel vagy több százezer Forinttal rendelkezel.

A vállalkozás indítás korai szakaszában a marketingnek számos bevált előnye van, többek között az, hogy mire már jelentős marketing költségvetéssel rendelkezik, már tudod, mely csatornák a leghatékonyabbak az ügyfélszerzésben és az értékesítésben.

Fontos ezt korán kitalálni, mert a startupok általában gyorsan növekednek. Mielőtt tudnád, jelentős költségkeretet kell elköltened. Tehát íme öt megfizethető marketing tipp vállalkozások számára.

A tartalommarketing ingyenes

Marketing szövegírás

A tartalommarketing semmibe sem kerül, de ugyanolyan kifizetődő lehet, mint a fizetett reklám. Azonnal kezd el a blogolást.

Használj hosszú farok kulcsszavakat, hogy fizetős keresési hirdetések nélkül is felszínre emelkedhess. Ha még nincs weboldalad, hozz létre pl; egy fiókot a Mediumon, a LinkedIn-en vagy egy iparág-specifikus tartalomkiadón a blogbejegyzések közzétételéhez.

Indíts közösségi kampányokat ingyenes eszközökkel

Használd ki az összes közösségi média platformon elérhető összes ingyenes eszközt.

A Facebook ingyenes marketingeszközöket kínál kifejezetten a kisvállalkozások számára. Például a Facebook Messengeren a gyakran feltett kérdések automatizálása csökkentheti az ügyfélszolgálat válasz idejét, és segít abban, hogy megszerezzék a vásárláshoz szükséges információkat, amikor arra szükségük van.

Használj kulcsszavakat az ügyfelek eléréséhez

Minden márkának tartalmaznia kell egy kulcsszólistát a célközönség eléréséhez. A jelenleg online elérhető nagyszámú tartalom miatt egyes vállalkozások hosszú farkú kulcsszavakat is használnak az ügyfelek eléréséhez.

A kulcsszókutatás szorgalmat igényel.

A vállalkozásoknak először azonosítaniuk kell a kulcsszavakat, majd hetente át kell vizsgálniuk, hogy a vállalkozás tulajdonában lévő oldalak hol helyezkednek el a keresőmotor találati oldalán az egyes kulcsszavaknál.

Például egy pedikűr szalon egy szélesebb közönséget próbál elérni kulcsszókutatással. 

A pedikűr szalon Budapest 11. kerületében található, és a vendégek tájékozódhatnak a szolgáltatásokról weboldalán. A szalon vezetné a kulcsszavak listáját, mint például a „budapesti pedikűrös” és a „pedikűrös 11. kerületben”, és a Google segítségével megtudnád, hogy hetente hol található a weboldaluk.

Ha a weboldaluk az első öt helyen szerepel a keresési eredmények oldalán, ez azt jelenti, hogy a szalon szilárd keresőoptimalizálással ( SEO) rendelkezik) és marketing stratégiával van támogatva.

Továbbra is nyomon követheted ezeket a kulcsszavakat a Google-n, és rögzítheted azokat a táblázatokat, ahol e-kereskedelmi webhelyük hetente rangsorolódik.

A fent említett „budapesti pedikűrös” és „pedikűrös 11. kerületben” kulcsszavakat örökzöldnek tekintik.

Amennyiben szeretnéd igénybe venni marketing szolgáltatásaink egyikét, kattints ide.